Kytovna umění - Binar, Ivan, 1942- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Svérázná životní zpověď muže, který s rodinou emigroval v r.1977 do Vídně, tam se živil restaurováním porcelánu a po revoluci byl pracovníkem Svobodné Evropy. Prozaická koláž, reflektující Binarův pobyt v rakouském exilu, na jehož pozadí retrospektivně ožívají motivy z autorova dětství a mládí. Spolu s osobními zkušenostmi autor do textů vnáší nejen reálie, ale také prvky souznějící s „dětskou“ linií – touhu po spravedlnosti, svobodě, důraz na nutnost nepřipustit bezpráví.