Sedm kapitol ze života Václava Netušila, aneb, S kolem kolem světa - Binar, Ivan, 1942- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Osudy muže semletého soukolím totalitní normalizační společnosti a osudy autora, jehož život tato normalizace poznamenala. Autor líčí jednak osudy Václava Netušila, nešťastníka, který prošel vším, čím muž v socialistické realitě mohl, aby se "nic zlého netuše" dostal do soukolí STB a byl přinucen k nechtěné spolupráci - a jehož tento rozpor zničí. V druhém plánu autor líčí osudy své a své rodiny v sedmdesátých letech a později, kdy byl pronásledován jako nepřítel socialistického zřízení a posléze donucen k emigraci. V závěru knihy přemýšlí nad smyslem Cibulkových seznamů spolupracovníků STB, nad osudy lidí, kteří se na tento seznam z mnoha důvodů dostali i těch, kteří tam nikdy nebyli, a zveřejňuje dokumenty, jimiž se se zjištěnou realitou vyrovnával on sám.