Slepá ulička - Řezáč, Václav, 1901-1956 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román je pojat jako výsek života v malém průmyslovém městě - s ostrým ideovým rozvržením světla a stínu, touhou zlepšit podmínky života pro řadu lidí. Děj je situován do r. 1932, do období nejhlubší hospodářské krize první republiky, a na osudech příslušníků dvou rodin ze zcela odlišných společenských tříd vystihuje konflikt a kontrast mezi světem továrníků a světem dělníků.