Delikatesy - Vodňanský, Jan, 1941-2021 (Poezie, 2022)
Sbírka humoristických či nonsensových textů, obohacená i o veršované aforismy, je zároveň i ukázkou autorovy typické syntézy vtipu a satiry. Poetický humor zachycuje bujné možnosti jazykových hříček, ačkoli pointa místy překvapivě odhaluje vážnější společenská témata. Jindy zas otevírá prostor vtipným narážkám na tělesnou smyslnost. Kniha má v úvodu praktický návod, jak vytvářet původní, zcela originální poezii s užitím lidových písní či tvorby jiných autorů, a vyzývá tímto způsobem čtenáře k tomu, aby kombinační a spontánní metodou "vytvářeli potenciálně nekonečné množství individuálních variant této poetické sbírky".