Mumu a jiné povídky - Turgenev, Ivan Sergejevič, 1818-1883 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Devět povídek ruského klasika líčí život poddaného lidu v době carské nadvlády. Svazek obsahuje devět textů ruského klasika, v nichž hlavní tematiku tvoří nespravedlnost nevolnického řádu a mravní velikost prostých lidí. Obsahuje také kratší texty, vybrané z Turgeněvových básní v próze.