Co nám jde k duhu - Platonov, Andrej Platonovič, 1899-1951 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Tři satiricky laděné povídky ruského prozaika a publicisty, tvořícího i pronásledovaného za stalinské éry. Soubor tří satirických próz sovětského spisovatele, nazvaný podle nejrozsáhlejší z nich, jež čerpá látku z kolektivizace venkova, autorovi vynesla označení "očerňovatele sovětského zřízeni a trockisty" a na léta mu za ni bylo znemožněno publikovat.