Čarovné dědictví - Řezáč, Václav, 1901-1956 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Příběh statečného chlapce, který pomocí své čepičky osvobozuje lid utlačovaný násilnickým vévodou. Kniha pro mládež s polopohádkovým a polohistorickým symbolickým dějem, kterou autor psal v těžké době národního ohrožení před nacistickou okupací a jež měla burcovat proti připravovanému násilí. Čarovné dědictví je kouzelná červená čepice, již vlastní odvážný dvanáctiletý čepičářův synek a s jejíž pomocí nabývá síly a statečnosti v boji za svobodu starobylého města, trpícího pod útlakem tyranského vévody.