Zasviť mi, ty slunko zlaté : ze vzpomínek Jarky Maiwaldové a Sylvy Šimsové na domov - Šimsová, Sylva, 1931- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Společné vzpomínky Jarky Maiwaldové a její dcery Sylvy Šimsové. Zaměřují se na rodinný život i politické údalosti v meziválečném Československu a v době protektorátu. Vzpomínky končí odchodem rodiny do exilu v roce 1949.