Passiflora - Sezima, Karel, 1876-1949 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román českého prozaika a literárního kritika je vypjatým příběhem mučivého milostného vztahu. Studie vztahu ženské a mužské sexuality. Bezvýchodný vztah muže slabé vůle k churavé ženě fatálně poutané k zvrhlému manželovi. Hrdinka zneužívaná svým sadistickým manželem nachází zvrácené potěšení ve svém utrpení a končí tragicky.