V hradbách - Téver, Felix, 1852-1932 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román z roku 1924 plasticky vykresluje postavy sevřené "v hradbách" konvencí, předsudků a vlastní omezenosti. Hrdiny románu jsou snobští měšťané v Praze na sklonku 19. století pošilhávající po šlechtě, důstojník, který bezohledně vysává svojí rodinu, matka, vychovaná v klášteře a posedlá potřebou znovu povznést svou rodinu do šlechtického stavu, který sňatkem s nešlechticem ztratila, ale též příslušníci zbohatlé nové buržoazie a rodící se vlastenecké inteligence. Kronikářský styl, jakým autorka líčí reálie všedního života těchto vrstev, je prodchnut romantizujícími zápletkami, které však neústí k jednoznačně šťastnému konci, ale vrcholí většinou reálným procitnutím a deziluzí.