Lidský profil Jaroslava Haška - Menger, Václav, 1888-1947 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Životopisný medailon spisovatele Jaroslava Haška. Text se zaměřuje na Haškovo dětství a mládí. Nepřináší interpretaci Haškovy literární tvorby, spíše se jedná o historky a anekdoty z Haškova bouřlivého života. Obsahuje též korespondenci, která dokumentuje Haškův vztah k Jarmile Mayerové (od roku 1910 Haškové). Události Haškova života sleduje životopisný nástin do začátku první světové války.