Antické povídky - Stiebitz, Ferdinand, 1894-1961 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Antologie povídek klasických řeckých a římských autorů. Kniha nabízí ochutnávku klasické antické literatury v podobě kratochvilných krátkých próz šestnácti řeckých i římských autorů. V povídkách převažují milostné příběhy, s přesahem do hrdinských historií a bájí i s pro antiku typicky přirozeným permanentním propojením světa bohů a lidí.