Monstra CONiáše - Tománková, Alena (Městská knihovna v Praze, 2022)
Ve třetí antologii povídek, spojené s akcí CONiáš, již pořádá Městská knihovna v Praze a časopis Pevnost, opět převažuje hororový žánr. Třetí antologie pravidelných žánrových setkání CONiáš vznikla netypicky na základě veřejné výzvy autorům k zaslání svých povídkových pokusů. Z velkého množství takto získaného materiálu vybrala editorka třináct povídek, jež různými způsoby uvádějí na scénu monstra, příšery a obludy rozmanitých druhů. Odpověďmi na několik společných otázek se pak v závěru knihy představují jednotliví autoři.