Mlha za zdí - Murrer, Ewald, 1964- (Poezie, 2022)
Oficiální prvotina Michala Wernische, alias Ewalda Murrera, je autorským výborem ze starších samizdatových sbírek. Představuje autora jako básníka rustikálních motivů a přírodních dějů, zaujatého tajemstvím přesahujícího, duchovního rozměru života. Svazek přináší básnickou prvotinu mladého autora, snažícího se soustředit na naléhavé reflexe současného světa. Verše jsou zajímavé osobitým pohledem na svět, v němž je základním prvkem snaha najít víru i osvobození ve vyjádření určitých náboženských motivů.