Sny na konci noci - Murrer, Ewald, 1964- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Český básník a literární publicista se uchází o přízeň náročného čtenáře snovými, poetickými a mírně ironickými prózami. Murrerovy prozaické miniútvary částečně sjednocené postavou hraběte Lusperta připomínají sny nejen svou neurčitostí, neuchopitelností a nepoznaností; stejně jako se sen snažíme dešifrovat a končíme většinou jen u dohadů, podobné je to s autorovými povídkami.