Skoby : Punkt Memory - Antošová, Svatava, 1957- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román teplické básnířky a prozaičky, napsaný v rapovém rytmu, je příběhem mladé dívky, jejíž život silně poznamená tragická rodinná událost. V dětství žije Dolfi se svým bratrem a rodiči, nazývanými mogila a tekila, "kousek za městem v úplně novým domku uprostřed zahrady." Téměř pohádkové stavení se však změní v obydlí hrůzy a děsu, když otec propadne jakési záhadné chorobě, projevující se tím, že zatlouká prkny okna. Jeho jednání nakonec vrcholí zabitím Dolfiny matky a vypravěčka je společně s bratrem přemístěna do náhradního domova, přezdívaného Potkánek. Léta jdou dál a Dolfi se rychlým střihem ocitne kdesi na "okraji Říše DAP", kde mezi sebou soupeří dvě nesnášenlivá města. A právě tady, ve společnosti vyznavačů freestylové subkultury, spěje Dolfi nezadržitelným tempem k osobitému životnímu projevu. Svět kolem sebe hodnotí zdánlivě bezstarostným či pohrdavým pohledem, jenž se však postupně zbavuje všech iluzí a nadějí a Dolfi postupně dovede až k destruktivním úvahám.