Stan, do kterého prší - Bořkovcová, Hana, 1927-2009 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Novela zachycuje událostmi nabitý den dospívajícího chlapce. Novela, psaná formou deníku dospívajícího chlapce, zachycuje jeden den jeho života, plný důležitých situací a rozhodnutí. Styl se vyznačuje čtivou autenticitou jak v rovině jazykové, tak psychologické.