Hetéry a jejich svět - Alkifrón, činný 2. století (Městská knihovna v Praze, 2022)
Fiktivní korespondence starořeckých prostitutek - hetér. Alkifrón, řecký autor z 2. století n.l., se podle dochovaných informací specializoval na literární formu fiktivních dopisů. Tato kniha soustřeďuje listy, jejichž fingovanými pisatelkami či adresátkami byly řecké hetéry - od těch úspěšných a proslulých až po ty nejubožejší. Dopisy jsou tak svébytným svědectvím o soukromém i společenském životě v klasických Athénách.