Legendy o nevěstkách světicích - Stiebitz, Ferdinand, 1894-1961 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Výbor několika legend o křesťanských světicích, jež měly ve svém životě co do činění i s "nejstarším řemeslem". Pětice legend z tradiční křesťanské hagiografie je výborem z rozsáhlého díla Patrologia latina, vydaného v 19. století francouzským knězem Jacquesem Paulem Mignem. V klasickém překladu Ferdinanda Stiebitze vyprávějí legendy o životech čtyř světic - dvou Marií, Thaisis a Pelagie, které v určité etapě svého života provozovaly prostituci, pátá legenda pak o svatém Vitaliovi, který si vzal za své poslání přivádět nevěstky na pravou cestu.