Opory společnosti : hra o čtyřech dějstvích - Ibsen, Henrik, 1828-1906 (Drama, 2022)
Hra Opory společnosti má čtyři dějství a zabývá se v nejobecnější rovině lidským pokrytectvím. Děj se odehrává v domě konzula Karstena Bernicka, zámožného obchodníka, který je spoluobčany považován za nejcnostnějšího muže ve městě. Se svou ženou Betty má syna Olafa. Ibsen začne zdánlivou idylu rozptylovat postupným dávkováním informací z Bernickovy minulosti - postupně tak zjišťujeme, že celý konzulův život je založen na lži.