Nordickou blondýnu jsem nikdy nelízala : pornogroteska za časů terorismu - Antošová, Svatava, 1957- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Lesbická hrdinka a homosexuální menšina obklopená nepřející, tupou, zlou a zvrácenou většinovou heterosexuální společností. V předchozí autorčině próze radila jedna z postav spisovatelce: "Vraž tam cynismus a spoustu sexu, jinak to nikde neudáš". A autorka se touto radou řídí i zde, a to měrou opravdu vrchovatou. Rozhodla se, svými slovy: "...zobrazit svět, kde je každému všechno úplně jedno. Kde vše je jen hra. Politika propojená s deviací, zabíjení roztomilé, pedofilie běžná." - a zřejmě tak tuto společnost opravdu vidí. Knihu nazvala v podtitulu "pornogroteskou". "Porno" je snadno rozpoznatelné, groteskně pak má zřejmě vyznít chování většinové společnosti: Všechny heterosexuální postavy jsou osoby tupé, primitivně zákeřné, přízemní, nevzdělané a především - každá trpí nějakou sexuální zvráceností, kterou autorka dosti podrobně vylíčí. V samém závěru pak jedna z heterosexuálních postav naráz drasticky vyvraždí většinu homosexuálních postav knihy.