Plutos : (Bohatství) : komedie o čtyřech dějstvích - Aristofanés, asi 445 př. Kr.-asi 386 př. Kr. (Drama, 2022)
Komedie klasického antického autora na téma bohatství a chudoby. Aristofanes v Plutovi satiricky nahlíží na nerovnoměrné rozdělení majetku. Athéňan Chremylos na popud samotného Apollóna vezme do svého domu slepého žebráka, z nějž se vyklube bůh bohatství Plutos. Když slepý Plutos prohlédne a vidí, jak je mezi lidmi bohatství rozděleno, rozhodne se k zásadním změnám. Na scénu však přichází i ztělesněná Chudoba s přesvědčivými argumenty, proč i ona má na světě své místo.