Manael - Kremlička, Vít, 1962- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Soubor povídek z let 2002-2004, ve kterých aktuální témata dotváří zajímavý autor s fantazií a slovníkem sobě vlastním. V povídkách nás autor vtahuje do vlastního vidění světa a problémů, s nimiž se i dnes setkává nonkonformní člověk. Především ubíjející každodenní pražská realita, spojená s bezvýchodností života po hospodách, bojem se zloději a podvodníky a permanetní kontrolou a dohledem, je námětem povídek z let 2002-2004. Svérázný je autorův slovník s novými výrazy a stylizací, což ovšem nedovoluje pouze "letmé" přečtení.