Prsten královnin : povídky - Schulz, Karel, 1899-1943 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Povídková kniha českého katolického autora první poloviny 20. století. Kniha obsahuje jednak dobové prózy, historické povídky a básnickou mariánskou prózu. Sjednocujícím prvkem všech uvedených textů je lidská touha po lásce v nejrůznějších podobách a její hledání, které vrcholí v závěru Poutní písní k Panně Marii na Květnou neděli. Povídky, které v Schulzově tvorbě znamenaly tvůrčí zlom, jsou psány barvitým, obsažným jazykem, který výrazně dotváří jejich sugestivní atmosféru.