Peníz z noclehárny : povídky - Schulz, Karel, 1899-1943 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Soubor povídek s různými náměty. Soubor osmi psychologických povídek, který vyšel poprvé r. 1940, ztvárňuje osudy sociálních vyděděnců, žebráků, nevěstek. Prózy, jejichž dějová linie je potlačena na minimum, zobrazují konflikty lidského nitra, dobrodružství zjitřených duší, horečnaté a snové zážitky.