Zrcadlo noci - Biebl, Konstantin, 1898-1951 (Poezie, 2022)
Kniha poezie významného českého básníka, která byla poprvé publikována těsně před začátkem druhé světové války. Konstantin Biebl napsal tuto sbírku ještě pod vlivem surrealistického hnutí, z něhož čerpal inspiraci, již navíc podpořil snovou, mnohdy až fantastickou obrazností. Do těchto veršů také výrazně promlouvala dobová realita, spojená se zánikem prvorepublikového Československa. Realita, kterou Biebl těžce nesl a kterou spojoval s předtuchou smrtícího válečného konfliktu: "Kdo umí číst nejasnou budoucnost národů / Kdo uhodne tvář Evropy / Nejen z pohybu hvězd ale i z hladkých / Rukou státníků ve směru kouře jenž padá / Daleko do kraje / Potaženého černým smutečním flórem".