Americké osudy - Dreiser, Theodore, 1871-1945 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Výbor drobných próz klasika americké literatury 20. století. Povídky a drobné črty významného amerického prozaika, řazeného k představitelům naturalismu, se vyznačují silným sociálně-kritickým nábojem. Základní životní hodnoty se v nich často dostávají do beznadějných střetů s bezohlednou touhou po materiálním blahobytu a moci. Intenzivní zájem o sociální otázky nejen v literárním světě přivedl autora i do americké komunistické strany.