Decimy ; Poslední rok : (2. verze) - Reiner, Martin, 1964- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Přepracované vydání dvou básnických sbírek, které vznikaly převážně v průběhu první poloviny devadesátých let. V první sbírce ("Decimy") navazuje autor formálně na strofu provensálského původu, která se uplatňovala především ve Španělsku a v době svého vzniku obsahovala deset trochejských osmislabičných veršů. Druhá sbírka přináší především básně v próze, v nichž jsou obsaženy i zážitky z autorovy cesty po Itálii.