Magorie - Berková, Alexandra, 1949-2008 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Netradičně členěné vyprávění o životě v Magorii je metaforickou přípomínkou totalitního režimu nedávné minulosti. V čele Magorie stojí vláda disponující téměř neomezenými možnostmi, která je ale zároveň neuvěřitelně neschopná. Ostatní obyvatelé této země mají jasný cíl - být co nejméně nápadní a téměř nic neumět lépe, než kdokoliv jiný v jejich okolí. Snaha co nejlépe zapadnout mezi všední průměr, nevyčnívat a vyhnout se tak nejrůznějším obtížím, je v jejich životě dominantní a přesně evokuje čtenáři společenskou atmosféru 70. a 80. let 20. století v bývalém Československu.