Nápady laskavého čtenáře - Viewegh, Michal, 1962- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Soubor dvaadvaceti reflexí a parafrází na díla známých českých i světových spisovatelů. Autor se s vtipem a mnohde se satirickou ironií snaží vystihnout nejen charakteristické prostředky stylu vybraných autorů, ale úspěšně postihuje i celkový charakter jejich tvorby.