Perlička na dně - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Soubor originálních povídek z prostředí pražské periferie v první polovině 20. století a počátkem šedesátých let je autorovou prvotinou. Bohumil Hrabal se v této povídkové sbírce zaměřil na portréty prostých, nenápadných lidí ze svého okolí a osobitým stylem odhaluje jejich záliby, skrytá tajemství a potlačované city. Text se po časopisecky publikovaných povídkách stal autorovou knižní prvotinou.