Cizí holka - Bořkovcová, Hana, 1927-2009 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Příběh jedináčka Petra a dívky Kačky, o kterou se nestará její matka. Kačku její matka opustí, je dána do dětského domova, ale tamní lékařka - teta jedináčka Petra - ji přivede do jejich rodiny. Dívka se s rodinou sžívá, se všemi si rozumí, stává se jejich dalším členem. Kačce se dokonce podaří vyřešit problém Petrova spolužáka, který se stává pachatelem krádeže.