Bobrové - Klička, Benjamin, 1897-1943 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román duševního života dvou srostlých dvojčat - varietních artistů různého povahového založení. Baladický román o životním příběhu srostlých dvojčat, varietních umělců, jejich naprostá povahová různorodost a odlišné pole zájmů je pro citlivější z nich - Pavla - zdrojem psychického utrpení. Pesimistický závěr, kdy se Pavel odděluje od svého sobeckého a požitkářského bratra a umírá, je výrazem autorovy rezignace na harmonické soužití nejrůznějších lidských povah.