Z dějin východních národů - Hérodotos, asi 484 př. Kr.-asi 425 př. Kr. (Městská knihovna v Praze, 2023)
Výbor z první části Dějin antického historika, který je označován za otce dějepisu. Obsahuje příběhy, pověsti a báje, které se týkají především historie starověkých národů Orientu.