Pantáta Bezoušek - Rais, Karel Václav, 1859-1926 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Vyprávění o rázovitém venkovském pantátovi, který přijel na návštěvu ke svému synovi do Prahy. Prosté vyprávění o bodrém venkovském dědečkovi, který při návštěvě v rodině svého syna v Praze poznává nejen krásy města, ale i rozdílný způsob života venkovských a velkoměstských lidí.