Lovení Snárka : agonie v osmi záchvatech = The Hunting of the Snark : an agony in eight fits - Carroll, Lewis, 1832-1898 (Poezie, 2022)
Dvojjazyčné vydání slavné básně světově proslulého autora, napsané přibližně v roce 1874 a poprvé publikované o dva roky později. Ve skladbě o osmi kapitolách zachycuje autor téměř dobrodružnou výpravu poněkud nesourodé skupiny, jejímž cílem je ulovit podivuhodnou bytost jménem Snárk. Kdo se však pod tímto označením skrývá, není v Carrollově nevelkém eposu blíže specifikováno a není to ani příliš důležité. Snárka totiž lze chápat jako pojem, charakterizující věčně unikající, marnou a nenaplněnou touhu po dosažení úspěchu či dokonalosti. Že je to cíl mnohdy vzdálený, dokumentuje v autorově pojetí i snaha kuriózní jednotky honců, reprezentované "živočichy", mezi něž například patří zvonař, pekař, bobr, právník či bankéř. Ti všichni vědí, že "Snárk je tvor zvláštní; vážení, vznešení, / není jak jiná zvěř lovná. / Zkusme naň umná i neumná řešení: / šance je každá dnes rovná!" Místo Snárka však tato skupina nakonec objeví Boťoucha, tvora, symbolizujícího zklamání a klam.