Rouhači a oblouzení : povídky - Benešová, Božena, 1873-1936 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Sbírka povídek významné české básnířky a prozaičky z 1. poloviny 20. století. Soubor šesti povídek jedné z průkopnic ženského hlasu v české literatuře vyšel poprvé roku 1933. V centru pozornosti Benešové psychologických povídek bývají ženské hrdinky, vystavené zápasům jak s vnitřními hendikepy, tak s různými tlaky okolí, zpravidla v maloměstském prostředí.