Potomstvo - Sumín, Jiří, 1863-1936 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Novela hanácké prozaičky - představitelky regionálního realismu, jejíž tvorba vychází z herbenovských tradic. Novela "Potomstvo" autorky Amálie Vrbové, píšící pod pseudonymem Jiří Sumín, je rodinným příběhem z vesnického hanáckého prostředí. Vnitřním dějem je předsmrtné vzpomínání stařenky, v němž se promítají osudy rodiny a čtyř generací rodu. Vyprávění zachycuje i atmosféru doby počínajícího rozpadu selského stavu.