Babylonská věž - Czech z Czechenherzu, Arnošt, 1878-1951 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dystopicky laděný vědeckofantastický román zapomenutého českého autora, poprvé vydaný roku 1944. Fantastický román českého básníka, prozaika, překladatele a vášnivého ctitele indické kultury je variací na biblický námět stavby babylonské věže. Zpupný záměr tu pojímá nenasytný miliardář se shakespearovským jménem Shylock. Stavba jeho monumentální věže se neobejde bez sofistikovaného ovládání lidských myslí a osudů, v čemž Shylockovi pomáhají veškeré v autorově době představitelné výdobytky techniky.