Dvě povídky - Meyrink, Gustav, 1868-1932 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dvojice fantaskních, pochmurných a lehce sarkastických povídek klasika pražské německé literatury. Titul zahrnuje dvě povídky s typicky meyrinkovskou temnou atmosférou, prosvětlenou ovšem ironicko-satirickým nadhledem a groteskní obrazností. První z nich vypravuje tragický příběh nepraktického učeného smolaře a jeho nemocné dcery, druhá pak přináší snově mystickou vizi démonického nezemského bratrstva, jež nese lidem zkázu skrze chystanou nadvládu strojů - zde se objevuje originální, přízračná reflexe 1. světové války.