Poslední zápas Řeků o svobodu - Démosthenés, 384 př. Kr.-322 př. Kr. (Městská knihovna v Praze, 2023)
Český překlad řečí, které pronesl Démosthenés, starořecký politik 4. století př. n. l. a jeden z největších řečníků starověkého světa. Démosthenés se stal hlavním mluvčím starořeckých Athén v době, kdy byla ohrožena jejich svoboda. Výbor obsahuje mimo jiné několik slavných Démosthenových řečí proti Filippovi Makedonskému (tzv. filipik). Rozsáhlý úvodní text přibližuje historický kontext doby, v níž Démosthenés působil, seznamuje s jeho osudy a řečnickým uměním.