Myšky : povídky z let 1909–1913 - Benešová, Božena, 1873-1936 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Raný povídkový soubor české básnířky a spisovatelky 1. poloviny 20. století. Povídková sbírka Myšky, vydaná poprvé roku 1916, obsahuje pět povídek, v jejichž centru jsou vesměs ženské hrdinky. Na půdorysu příběhů o střetávání jejich snů a představ s vesměs maloměstským a mužsky pragmatickým světem vydává autorka mimo jiné svědectví o dobovém postavení žen.