Od umění k tvorbě : studie z přítomné české poezie - Václavek, Bedřich, 1897-1943 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Soubor literárněvědných studií, v nichž se literární kritik Bedřich Václavek kriticky zamýšlel nad tvorbou svých současníků - českých literátů, jakými byli např. Otokar Fischer, bratři Čapkové, Jaroslav Durych, Vladislav Vančura, Jaroslav Seifert.