Záhada Alberta Dryma - Piskoř, Karel, 1879-1952 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Román jednoho z průkopníků české fantastické literatury, jehož hrdina si řadou tělesných reinkarnací prodlužuje život. Pojednává o plánu šarlatána Dryma, který se chce stát nesmrtelným. S pomocí indického přítele získá schopnost neustále si vyměňovat těla s jinými lidmi. Zamiluje se do ženy svého známého Jana Landina a dosáhne svého tak, že si s Landinem vymění tělo, aby mohl žít se svou nic netušící obětí.