Nebožka bdí - Klička, Benjamin, 1897-1943 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Román dramatu rodiny, kde zesnulá manželka je stále přítomna životu svého manžela se snahou narušit jeho druhé manželství. Konfliktní psychologický román je jedním z posledních děl lékaře a prozaika Benjamina Fragnera, tvořícího pod pseudonymem Klička. Vypráví příběh stavitele Václava Rychleny, jehož první manželka zemře při porodu. Ovdovělý Rychlena se stará o malého syna za pomoci sousedky Jožky, s níž se časem sblíží a založí novou rodinu. V tu chvíli však jako by do jeho života začal zasahovat neodbytný a nesmiřitelný nebožčin duch...