Díže : poznámky a fantazie - Mahen, Jiří, 1882-1939 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Sbírka krátkých próz českého básníka a divadelníka z roku 1911. Sto krátkých próz s podtitulem „poznámky a fantasie“ propojuje filosofizující úvahy, příběhy a anekdoty, lyrické pasáže a kritiku moderního myšlení a života.