Mediální gramotnost v knihovně : průvodce pro knihovnickou praxi - Bechný, Daniel, 1976- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Příručka nabízí postupy, které mohou pracovníci knihoven použít při plánování aktivit určených pro vzdělávání dospělých v oblasti mediální gramotnosti. Tématu mediální gramotnosti se věnují knihovny po celém světě. Pro české knihovny se mediální gramotnost stala hlavním tématem v letech 2023 až 2024, americké knihovny začaly již o pár let dříve. Konkrétně v roce 2019, kdy Americká knihovnická asociace (ALA) vydala ve spolupráci s partnery a odborníky praktickou příručku pro knihovníky, která se dostává v českém překladu i české knihovnické veřejnosti. I přes geografické rozdíly je publikace užitečným průvodcem základy mediální gramotnosti s mnoha využitelnými tipy v knihovnické praxi. Text dokumentuje zdroje, osvědčené postupy, nástroje a doporučení, jež mohou knihovny využít k lepšímu rozhodování při poskytování či designování služeb a výběru nabízených zdrojů souvisejících s mediální gramotností.