Jdi pryč - Bořkovcová, Hana, 1927-2009 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dívčí příběh 18leté hrdinky, která hledá svou cestu za životními hodnotami. Hrdinka Magda žije v poměrně idylické rodině se sestrou Luckou, úspěšným otcem a snad až příliš dokonalou matkou. Prožívá peripetie mladé lásky i vztahy v rodině, které přece jen nejsou vždy dokonalé. Vším ale zásadně zamíchá matčina vážná nemoc...