Antigoné - Sofoklés, asi 496 př. Kr.-406 př. Kr. (Drama, 2023)
Překlad Sofokleovy klasické tragédie, jež je součástí tzv. Thébské trilogie. Vypráví příběh thébské princezny Antigony, dcery bývalého krále Oidipa, která přes zákaz nového krále Kreonta pohřbila mrtvé tělo svého bratra Polyneika.