Zdenka Braunerová : 1862–1934 - Maria, Jaroslav, 1870-1942 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Životní osudy a tvorba české malířky Zdenky Braunerové, jak je zachytil v biografickém nástinu její dlouholetý přítel a právní zástupce Jaroslav Maria.